kunst

Kunst

Momenteel loopt er een tentoonstelling van schilderwerken van Marie-Josée Geeraerts. Marie-Josée creëert een prachtige wereld van poëzie en gevoelens. Ze nodigt ons uit naar de mooiste reizen, natuurreizen van licht en van het leven. Licht en kleuren worden met eenvoud samengebracht. Alles is mooi en spreekt ons innerlijk aan.


Academies : Aalst, Brussel, St. Pieter Woluwe en verschillende aquarel workshops.

Verschillende acryl workshops


Na figuratief aquarel, is Marie-Josée Geeraerts abstracte aquarellen gaan schilderen en daarna overgestapt naar acryl (mixed media), op zoek naar meer vrijheid: subtiele collages, olieverfsticks, papier, zand, steentjes, zink, jute, …

Ze laat zich door het genot van schilderen meeslepen. Meestal vertrekt ze van een figuratief idee en gaat daarna intuitief te werk. Er is geen einddoel bekend. Ze zet met het paletmes sterke vormen- en kleurenaccenten neer en laat zich vooral leiden door haar gevoel.


Als ze zin heeft om met aardetinten te werken, moet er toch altijd een tikkeltje rood in of kiest ze voor een harmonie in rode tinten. Ze tracht het oppervlak te doen vibreren door contrasten met lijn en kleur. Vechten op een groot oppervlak om de ruimte te vullen is een uitdaging. Als ze meent dat het "af" is, laat ze het doek enkele dagen op de ezel staan en kijkt er regelmatig naar. Dan pas gaat haar handtekening er op.

Bekijk meer van haar abstracte werken hier.

Haar aquarelwerken kan je hier zien.